Dak reinigen

Er bestaan veel verschillende soorten dakbedekking. Deze hebben allemaal een andere manier van reinigen en daarbij kunnen kosten verschillen. Vaak gaat het reinigen ook samen met het coaten of impregneren van een dak.

dakcoat
dakreinig

Dakgoot

Heeft je dakgoot meerdere beschadigingen of is het verouderd? Dan is het raadzaam om je dakgoot op tijd te laten vervangen. Het lekkende water veroorzaakt namelijk schade aan een houten ombouw. Mochten er alleen kleine beschadigingen zijn, dan is het ook mogelijk om je dakgoot te repareren.

Dakbedekking

Dakpannen vervangen is een arbeidsintensief project en gaat vaak gepaard met het plaatsen van nieuw isolatiemateriaal. Daarnaast is het ook mogelijk je dakpannen te laten impregneren. Door deze coating geniet je langer van je nieuwe dakpannen.

Een nieuw dak is een belangrijke investering. Hierdoor heb je altijd een droog onderkomen. Zorg dan ook altijd voor een goed afsluitend en waterdichte dakbedekking. Op deze pagina vind je meer informatie over de soorten soorten dakbedekking, prijzen, dakisolatie en dakgoten.

Nieuwe dakbedekking hoeft helemaal niet duur te zijn.

De totaalprijs hangt af van het formaat dak en het soort dakbedekking.

Soorten dakbedekking
Het soort dakbedekking dat jij kiest is erg afhankelijk van het type dak. Sommige types, zoals bitumen en EPDM zijn geschikt voor een plat dak.

• Keramische dakpannen
Een keramische dakpan is gemaakt van klei dat op hoge temperatuur is gebakken. Keramische dakpannen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Laat je keramische dakpannen leggen, die gaan wel 50 tot 100 jaar mee.


• Betonnen dakpannen
Betonnen dakpannen bestaan uit uitgehard cement. Dakpannen van beton zijn goedkoper dan keramische dakpannen. Daar staat tegenover dat een betonnen dakpan ongeveer 30 jaar meegaat.